Henk Krol (R) feliciteerde Geert Dales met zijn partijvoorzitterschap tijdens de Algemene Vergadering van 50Plus

Hoofdbestuur 50Plus roept leden op om deel van eigen bestuur te ontslaan

Het hoofdbestuur van de ouderenpartij 50Plus wil een deel van het eigen bestuur ontslaan. Het gaat om "een of meerdere bestuursleden", staat in een uitnodiging voor een extra ledenvergadering op donderdag 29 november in Driebergen.

In de uitnodiging staat niet om welke bestuursleden het gaat. Wel wordt duidelijk dat de samenwerking zo slecht is dat de voorbereidingen voor de verkiezingen van de Provinciale Staten en het Europees Parlement niet soepel verlopen. Het bestuur moet "leidend" zijn en het "goede voorbeeld" geven. "Het hoofdbestuur slaagt er in zijn huidige samenstelling onvoldoende in die leidende rol waar te maken", staat in de uitnodiging.

NOS-politiek verslaggever Arjan Noorlander zegt dat bij 50Plus lange tijd een "oude garde" in het bestuur zat, die veel tijd had om zich intensief met de partij bezig te houden. De nieuwe voorzitter ex-VVD'er Geert Dales heeft als voormalige burgemeester van Leeuwarden en wethouder in Amsterdam veel bestuurlijke ervaring en wil de partij professionaliseren. "Dales en partijleider Krol zien dat 50Plus de partij blijft "waar het altijd hommeles is en willen daar nu voor eens en voor altijd mee afrekenen", zegt Noorlander. "De laatste rotte appels moeten uit de mand."

Volgens Noorlander wil het bestuur er ongeveer drie mensen uit hebben "Daarmee hopen Krol en Dales dat dergelijke ruzies voor altijd afgelopen zijn."

Extra

Op de extra ledenvergadering geeft het bestuur een toelichting op de ontslagplannen en daarna worden de leden gevraagd hiermee in te stemmen. De extra vergadering is ingelast, om tijdens de al geplande ledenvergadering op 1 december alleen nog te kunnen praten over de naderende verkiezingen.

Het is de tweede bestuurscrisis van 50Plus dit jaar. In juni stapten zeven van de acht leden van het hoofdbestuur ook op. Er was een conflict ontstaan over de bestuursstijl en de werkwijze van een aantal bestuursleden.

Bejaarde knokkers

Vervolgens werd voormalig VVD-politicus Geert Dales gekozen als nieuwe partijvoorzitter. Partijleider Henk Krol zei "heel blij" te zijn met de nieuwe voorzitter. Volgens Krol klopt het beeld dat 50Plus "een stel bejaarde knokkers" is niet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl