SPS Media
NOS NieuwsAangepast

Politie onthult identiteit dode mannen Enschede

Twee van de vier mannen die gisteren dood zijn aangetroffen in een pand in Enschede, waren in afwachting van een strafproces. Ze waren in juni gearresteerd vanwege de vondst van een partij wiet. De vondst was in hetzelfde pand als waarin ze gisteren zijn gevonden.

De vier mannen zijn door geweld omgekomen. Waarschijnlijk zijn ze doodgeschoten, heeft de politie op een persconferentie bekendgemaakt. Het zijn twee Hengeloërs van 34 en 27 jaar, een Enschedeër van 43 en een 62-jarige man uit Arnhem. Het is niet duidelijk wat het verband tussen de vier is.

De politie heeft de hele nacht onderzoek gedaan in het pand in Enschede en vandaag gaat het buurtonderzoek nog verder.

Volgens de politie lijkt het erop dat er kort voor de melding een schietpartij was:

In het pand in de Van Leeuwenhoekstraat zat een growshop, meldt RTV Oost. De politie heeft dat niet bevestigd. Een growshop verkoopt apparatuur en grondstoffen voor het kweken van hennep.

Uit gegevens van de Kamer van Koophandel blijkt dat op het adres een handelsonderneming in 'tuinartikelen' gevestigd is. Het bedrijf werd in mei van dit jaar in het KvK-register ingeschreven. Een maand later was de politie-inval, waarbij zeventien kilo gedroogde hennep in beslag werd genomen.

Een paar straten verderop in Enschede bewaakt de politie een huis. Dat heeft vrijwel zeker met de zaak van de dode mannen te maken. De achternaam en voorletter van de bewoner komt overeen met die van de bestuurder van de handelsonderneming.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl