Pierre van Hooijdonk ANP

Van Hooijdonk gaat oude liefde NAC tijdelijk helpen

time icon

NAC Breda heeft Pierre van Hooijdonk, Tim Gilissen, Cor van Rooij en hoofdtrainer Mitchell van der Gaag aangesteld als zogenaamde kerngroep om het sportieve beleid van de eredivisieclub tijdelijk uit te zetten.

Daartoe voelden de Brabanders zich genoodzaakt, nadat eind september technisch directeur Hans Smulders de laan uit werd gestuurd. De raad van commissarissen krijgt zo meer tijd om de zoektocht naar een nieuwe technisch directeur vorm te geven.

Van Hooijdonk, die in de periodes 1991-1995 en 2005-2006 bij de club uit Breda voetbalde, gaat zich bezighouden met het aan- en verkoopbeleid. Hij krijgt daar niet voor betaald.

Van Hooijdonk in het shirt van oude liefde NAC Breda ANP

Joost Gielen, voorzitter van de RvC, is blij met de komst van Van Hooijdonk en co. "Met vereende krachten moeten we er minimaal voor zorgen dat we ook volgend seizoen in de eredivisie spelen en eveneens de ingezette koers vanuit het beleidsplan blijven continueren."

'NAC ligt mij na aan het hart'

"Ik heb altijd gezegd dat ik graag iets voor NAC wil betekenen als mijn hulp nodig is", zegt Van Hooijdonk. "De afgelopen weken hebben we veelvuldig met elkaar gesproken en zijn we tot deze tijdelijke constructie gekomen om met deze groep alle facetten van het sportieve beleid te managen."

"NAC ligt mij na aan het hart en staat voor een behoorlijke uitdaging, dus het is belangrijk om zo snel mogelijk in beweging te komen. Iedereen moet daarin de juiste focus hebben en doen waar hij goed in is. We gaan met zijn vieren onze schouders eronder zetten."

De NOS-analist krijgt bij NAC onder meer te maken met zijn zoon Sydney. De 18-jarige spits maakt namelijk deel uit van de eerste selectie van hoofdtrainer Mitchell van der Gaag.

Sydney van Hooijdonk in het shirt van NAC Pro Shots

STER Reclame