NOS Schaatsen

'Volwassen, rustige én fitte' Schulting is terug, met zes medailles

'Volwassen' Schulting wil bewijzen dat ze vaker goud kan winnen

Met zes medailles in haar koffers heeft Suzanne Schulting dinsdagochtend weer voet op Nederlandse bodem gezet. De regerend olympisch kampioene, naar eigen zeggen rustiger, volwassener én fitter, heeft het nieuwe seizoen op een veelbelovende manier ingeluid.

"Het ging boven verwachting goed. Ik had echt niet verwacht dat ik met drie keer goud en drie keer zilver naar huis zou komen", zei de contente Schulting bij haar terugkeer op Schiphol na twee wereldbekerwedstrijden.

In Salt Lake City won ze afgelopen weekend de 1.000 meter en een week eerder maakte ze al indruk in Calgary, waar ze zowel de 1.000 meter als de 1.500 wist te winnen.

Suzanne Schulting

'Supergoede zomer'

Schulting werd naar eigen zeggen beloond voor de arbeid die ze de afgelopen maanden heeft verricht. "Ik heb een supergoede zomer gedraaid, ben er heel fit uitgekomen en hebben alle trainingen kunnen doen", aldus de 21-jarige Schulting.

"Ik had wel verwacht dat ik goed zou gaan rijden, maar je moet ook je mindset op orde hebben en je rust kunnen bewaren. Dat is supergoed gegaan."

Bijna driekwart jaar geleden, op 22 februari, veranderde het leven van Schulting voorgoed. Ze bezorgde Nederland in Pyeongchang de eerste gouden plak in de shorttracksport ooit.

Ik wil laten zien dat het niet een eenmalige gebeurtenis was en dat ik vaker goud kan halen.

Suzanne Schulting

Penalty's en valpartijen

Ze dook op in televisieprogramma's, was ineens een BN'er en werd velen wilden iets van haar. Maar Schulting ging stug door en maakte bij de opening van het seizoen direct haar ambities duidelijk.

"Afgelopen jaren was ik nogal wisselvallig. Er gingen dingen goed, maar ook minder. Dan liep ik tegen penalty's aan, valpartijen en noem maar op", aldus Schulting.

"Olympisch goud heeft me veel rust gebracht. Deze zomer ben ik er volle bak voor gegaan. Ik wil laten zien dat het niet een eenmalige gebeurtenis was en dat ik vaker goud kan halen."

Dordrecht

Het grote doel van Schulting? "Gewoon Europees kampioen worden in Dordrecht." Met de nadruk op gewoon.

De EK zijn van 11 tot en met 13 januari.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl