Frank Masmeijer
NOS Nieuws

Frank Masmeijer mag overgeleverd worden aan België

De rechtbank van Amsterdam heeft bepaald dat oud-tv-presentator Frank Masmeijer mag worden overgeleverd aan justitie in België. Vorig jaar werd Masmeijer in België veroordeeld tot acht jaar celstraf en een boete van 48.000 euro vanwege zijn rol bij cocaïnesmokkel via de haven van Antwerpen en deelname aan een criminele organisatie.

Op het moment van de uitspraak was Masmeijer op vrije voeten. Hij verscheen niet in de rechtszaal. België vaardigde eerder dit jaar een internationaal aanhoudingsbevel tegen hem uit.

'Geen eerlijk proces'

De politie arresteerde Masmeijer op 23 oktober terwijl hij zat te lunchen in een hotel in Breda. Hij zei dat hij geen eerlijk proces had gehad en verzette zich tegen zijn overlevering aan België. Maar de Amsterdamse rechter oordeelde vanmorgen dat het Belgische verzoek aan de eisen voldoet.

Masmeijer (57) wordt op zeer korte termijn overgebracht naar een Belgische gevangenis. Vrijdag begint het hoger beroep in zijn zaak bij het Antwerpse gerechtshof. Als hij daar opnieuw een celstraf opgelegd krijgt, mag hij die in Nederland uitzitten, heeft de Belgische justitie toegezegd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl