Doden bij geheime Israëlische operatie in Gazastrook

Aangepast
Een man zit op de resten van een huis dat bij de Israëlische aanvallen is bestookt Reuters

Het Israëlische leger heeft volgens Palestijnse bronnen zeven Palestijnen gedood in de Gazastrook. Onder de doden zou een lokale leider zijn van de militaire tak van de in de Gazastrook regerende Hamasbeweging.

Het Israëlische leger meldt dat er bij de operatie ook een Israëlische militair om het leven is gekomen, een ander raakte gewond.

Hamas zegt dat het geweld begon toen Israëlische militairen vanuit een burgervoertuig in het zuiden van de Gazastrook de Hamasleider doodschoten. Vervolgens kwam het tot een schotenwisseling met Hamasstrijders. Israël voerde volgens de Palestijnen luchtaanvallen uit om de militairen dekking voor de terugtocht te bezorgen.

'Operationele activiteiten'

Het Israëlische leger zegt in een verklaring dat er in de Gazastrook een schotenwisseling is geweest bij "operationele activiteiten". Het doel van de operatie zou niet zijn geweest om iemand te doden of kidnappen.

Na het treffen ging aan de grens in Israël het luchtalarm af voor raketten uit de Gazastrook. Volgens Israël zijn er bij elkaar zeventien raketten afgeschoten vanuit Gaza, drie daarvan zijn onderschept.

Frankrijk

Premier Netanyahu breekt in verband met het geweld zijn bezoek aan Frankrijk af en keert vervroegd terug naar Israël. Hij was dit weekend in Parijs bij de herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog.

Sinds maart zijn er in de Gazastrook langs de grens protesten tegen Israël, waarbij vaak met stenen en explosieven wordt gegooid. Bij Israëlische reacties daarop zijn volgens Hamas meer dan 220 Palestijnen gedood.

STER Reclame