De brandweer laat de loods gecontroleerd uitbranden Koen Laureij

De Utrechtse politie is begonnen met een onderzoek naar de brand, afgelopen nacht, in een stal in Werkhoven. Daarbij zijn ongeveer vijftig koeien omgekomen. De afgelopen weken is er twee keer eerder brand geweest op het terrein van de boer.

Ook is er brand geweest bij een bedrijf in 't Goy, een dorp vlakbij Werkhoven. De politie onderzoekt of er een verband is en deed al eerder een oproep voor camerabeelden in verband met mogelijke brandstichting.

De forensische opsporing zal volgens een woordvoerder van de politie vandaag onderzoek doen op het terrein om de oorzaak van de brand te ontdekken. "Daarbij wordt gekeken waar de brand is begonnen en of er sporen te vinden zijn."

Opnieuw brand in stal Werkhoven: 50 koeien dood

De politie gaat er niet meteen van uit dat deze brand verband houdt met de eerdere branden, maar houdt volgens de woordvoerder wel rekening met deze mogelijkheid.

Volgens RTV Utrecht wordt de eigenaar van het bedrijf al enige tijd bedreigd. Hij heeft dat ook gemeld bij de politie, maar geen officiële aangifte gedaan.

Enkele omwonenden zeggen tegen De Telegraaf: "Dat het geen toeval is mag duidelijk zijn. Het is niet zo dat wij nu bang zijn dat er een pyromaan actief is. Het is duidelijk gericht op deze locatie."

Huis

De brand brak vannacht rond 04.00 uur door onbekende oorzaak uit en heeft de stal volledig verwoest. De eigenaar van het bedrijf is behandeld door ambulancepersoneel. Een woordvoerder van de brandweer weet niet hoe hij eraan toe is.

De brandweer wist te voorkomen dat de brand oversloeg naar het huis ernaast. De brandweer laat de loods gecontroleerd uitbranden en verwacht daar de hele dag mee bezig te zijn. Omwonenden kunnen last hebben van de rook.

Eind oktober was er voor de eerste keer brand op het terrein. De boer wist brandende strobalen op tijd uit een schuur met koeien te slepen, waardoor het vee en de stal gespaard bleven.

Twee dagen later lukte dat niet. Bij de brand die toen in de schuur ontstond, kwamen enkele koeien om. In het pand was ook een bedrijf voor het verpakken van strobalen gevestigd. De verpakkingsmachines ter waarde van enkele miljoenen werden door de brand verwoest.

STER reclame