1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
EPA
NOS NieuwsAangepast

Doden door hevige regenval Jordanië, evacuatie uit Petra

In Jordanië zijn zeker twaalf mensen om het leven gekomen door overstromingen en aardverschuivingen na hevige regenval. In de stad Petra, die op de Werelderfgoedlijst staat, moesten duizenden mensen worden geëvacueerd.

De toeristen die de stad bezochten, werden op tijd naar veiliger gebieden gebracht voordat delen van Petra onder water kwamen te staan.

De Belg Tom Aerts kreeg een rondleiding in Petra toen ineens paniek uitbrak. "Tijdens de rondleiding begon het steeds harder te regenen. Ineens kwamen lokale inwoners te paard op ons af. Ze schreeuwden dat we zo snel mogelijk weg moesten rennen", zei hij op NPO Radio 1.

Aerts en de andere toeristen wisten zichzelf in veiligheid te brengen door naar een hoger gelegen gebied te rennen. "En toen zagen we die vloedgolf uit de canyons komen."

Op videobeelden is te zien hoe een kolkende massa zich door het land baant:

Zeker 11 doden door overstromingen in Jordanië

Ook in andere delen van het land moesten mensen hun huis verlaten vanwege het water. Door het natuurgeweld zijn meer dan twintig mensen gewond geraakt.

De overheid heeft besloten dat universiteiten en scholen gesloten blijven. Moskeeën hebben hun deuren geopend om burgers uit gebieden die zijn getroffen door overstromingen te helpen.

Hevige regenval was twee weken geleden verantwoordelijk voor een overstroming in de buurt van de Dode Zee waarbij 21 mensen om het leven kwamen. Twee Jordaanse ministers stapten op na felle kritiek op de hulpverlening rond het incident.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl