Oranje-debutant Dilrosun: 'Mijn ouders waren in tranen'

Javairô Dilrosun moest van zijn ouders horen dat hij debuteert in de selectie van het Nederlands elftal. De linksbuiten van Hertha BSC zat in de kleedkamer toen hij een telefoontje kreeg.

"Mijn ouders belden me op. Zij hebben namelijk toegang tot mijn mail en keken eerder dan ikzelf", vertelt hij. In de mail werd hij gefeliciteerd met zijn selectie. "En verder stond daar alle informatie in die ik moet weten voor maandag."

Uiteraard waren de ouders van Dilrosun (20) trots. Meer dan trots. "Ze waren in tranen. Ik was ook geraakt. Het is een mooi moment voor mij, maar ik was niet in tranen. Ik krijg veel berichten van vrienden en familie, maar ik moet ook gewoon trainen en voorbereiden op de wedstrijd van morgen", aldus Dilrosun, die zaterdagmiddag met Hertha BSC bij Fortuna Düsseldorf speelt.

Verslaggever Han Kock zocht Dilrosun bij die wedstrijd op. Bekijk de video hieronder voor die reportage.

Dilrosun over uitverkiezing voor Oranje: daar droom je van als kleine jongen Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Maandag moet Dilrosun zich melden in Zeist. En daar staat nog wel iets te wachten. Zo moeten debutanten traditioneel een liedje zingen als ze zich voor het eerst melden bij het grote Oranje. "Ik kreeg net een berichtje van Steven Bergwijn (PSV, red.) met de vraag of ik mijn liedje al heb klaarliggen. Ik denk dat het een nummer van Drake wordt. Ik hoop niet dat ze het gaan filmen."

Dat de geboren Amsterdammer nu al is geselecteerd, had hij niet zien aankomen. Ook niet toen hij de transfer van Manchester City naar Hertha BSC maakte, afgelopen zomer. "Het is snel gegaan, al binnen een paar maanden in Oranje. En wanneer ik mijn debuut maak? Ik hoop zo snel mogelijk. Dan wordt het Frankrijk."

STER reclame