1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS Voetbal

Oranje na 3-0: 'Dit geven we niet meer uit handen'

Tevreden Wiegman: 'Dit geven we niet meer uit handen'

Het krachtverschil was overduidelijk. Met de 3-0 zege van Oranje op Zwitserland is het WK heel dichtbij. "Dit geven we niet meer uit handen", klinkt het vol vertrouwen uit de mond van bondscoach Sarina Wiegman.

Met rust was het nog 0-0 in de uitverkochte Galgenwaard en dat was eigenlijk een klein wonder. Oranje kreeg namelijk kans op kans. Sherida Spitse brak kort na rust de ban en dat zorgde voor opluchting bij Nederland.

"Heel fijn dat Sherida die vrije trap erin schiet", vertelt Lieke Martens, zelf de maakster van de 2-0. "Dan krijg je wat adem en vallen daarna ook de tweede en derde goal."

Martens na reuzenstap: 'Nu gecontroleerd uitspelen'

Volgens Wiegman was Oranje fitter dan de Zwitsersen. "Zij konden het niet meer belopen. Ik vind dat we ze kapot hebben gespeeld. Op de eerste vijf minuten na was het krachtsverschil erg groot."

De 3-0 kwam van de voet van Vivianne Miedema. "Ik heb één echte kans gehad en die vliegt er meteen in. We hebben een goede stap gezet", concludeert de spits, die de voorkeur kreeg boven Lineth Beerensteyn.

Return

Aanstaande dinsdag is de return in Zwitserland. Miedema weet wat Oranje te doen staat. "We moeten scherp beginnen, meteen een doelpuntje erin prikken en dan het duel op slot gooien."

Eigenlijk kan het niet meer fout gaan. Al schuilt daar ook een gevaar in. "Want een dreiging ligt op de loer. En dat is gemakzucht", stelt Wiegman.

  • Miedema: 'Dinsdag afmaken, dan ben ik blij'
  • Van de Donk wil nog niet juichen: 'Blijft een gekke sport'

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl