NOS/Robert Bas

104.000 euro aan boetes na één dag controle in Rotterdam-Zuid

tijd van publicatie

De politie, de Belastingdienst, de douane, de FIOD en het Openbaar Ministerie hebben in een dag voor 104.000 euro aan boetes uitgedeeld in Rotterdam-Zuid. Er werd daar een grote actie gevoerd tegen ondermijning, de vermenging van de onder- en bovenwereld.

Naast de boetes inde de Belastingdienst 63.000 euro, werden 25 auto's in beslag genomen en werden zes mensen aangehouden.

Vanaf half tien vanmorgen zijn auto's aan de kant gezet en gecontroleerd. Er werden grote hoeveelheden contant geld en drugs gevonden, schrijft RTV Rijnmond. De auto's die in beslag zijn genomen worden verder onderzocht op verborgen ruimtes.

Witwassen

Rotterdam kampt veel met ondermijnende criminaliteit, zoals het witwassen van geld uit de drugshandel.

Volgens verslaggever Robert Bas werden voornamelijk dure en opvallende auto's aan de kant gezet en doorzocht. "Met de actie wil de politie de bewoners van het stadsdeel laten zien dat de overheid optreedt tegen ondermijning en dat misdaad niet loont", zegt Bas.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Veel dure auto's gecontroleerd tijdens politieactie
Dit is een artikel van

STER Reclame