Paris Saint-Germain ANP

Onderzoek PSG naar racisme in eigen jeugdopleiding

time icon

De Franse voetbalclub Paris Saint-Germain heeft zich jarenlang schuldig gemaakt aan racisme binnen de jeugdopleiding. Dat meldt de Franse website Mediapart op basis van artikelen in Football Leaks.

PSG zou het aantal donkere spelers in de jeugdopleiding willen beperken. Scouts van de topclub moesten in hun rapporten de etnische achtergrond van een speler aangeven.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Algemeen directeur PSG: 'We zijn geschokt'

De koploper in Frankrijk bevestigt tegenover de BBC dat tussen 2013 en 2018 de etniciteit van voetballers in de academie op beoordelingsformulieren werd ingevuld. De club gaat nu uitzoeken hoe dit heeft kunnen gebeuren en welke maatregelen tegen wie moeten worden genomen.

Algemeen manager Jean Claude Blanc zei tegen de BBC radio geschokt te zijn en zich verraden te voelen. Het zou heel goed kunnen dat de Franse kampioen met deze aanpak de wet heeft overtreden. De club zegt in een verklaring dat de betreffende formulieren een initiatief van één bepaald persoon waren.

STER Reclame