Cristiano Ronaldo baalt na de gelijkmaker van Juan Mata

United verrast Juventus in slotfase, Valencia klopt Young Boys

Manchester United heeft Ronaldo Cristiano en Juventus een zure Champions League-avond bezorgd door in de laatste paar minuten een 1-0 achterstand om te zetten in een 2-1 zege, waarmee de ploeg van José Mourinho beslist veel te veel kreeg. Valencia schoot daardoor niet veel op met 3-1 thuisoverwinning op Young Boys.

Juventus, met de maximale score de onbedreigde koploper halverwege de strijd in groep H, had in de eerste helft weinig te duchten van de gasten uit Engeland, maar slaagde er niet in dat ook in doelpunten uit te drukken.

Cristiano Ronaldo showt zijn sixpack na zijn wondergoal

United-doelman David De Gea hield Juan Cuadrado van scoren af en bij schoten van Sami Khedira en Paulo Dybala kreeg hij hulp van het aluminium. Na een fraaie lange bal van Leonardo Bonucchi verschalkte Ronaldo halverwege de tweede helft de Spaanse sluitpost met een magnifieke volley wel.

United kroop daarna ineens uit zijn schulp en invaller Juan Mata maakte in de 86ste minuut de 1-1 uit een vrije trap. In blessuretijd liep Alex Sandro ongelukkig de bal in eigen doel na een indraaiende vrije trap van Ashley Young.

Valencia boekt derde zege van het seizoen

Valencia doet nog volop mee in groep H dankzij de 3-1 thuiszege op BSC Young Boys. Het was pas de derde overwinning voor de Spaanse ploeg in zestien wedstrijden in dit seizoen.

Na een klein kwartier kwam de nummer vijftien in de Primera División op voorsprong. Carlos Soler mikte de bal met een fraai wippertje op de verre paal, maar Santi Mina was er als de kippen bij om de rebound binnen te schieten. In de 37ste minuut kwam de Zwitserse kampioen op gelijke hoogte door een laag beheerst schot van Ivoriaan Roger Assalé.

Santi Mina was met twee goals belangrijk voor Valencia

Lang konden de Zwitsers daar niet van genieten, want vijf minuten later scoorde Santi Mina opnieuw. Hij omzeilde de buitenspelval en toucheerde bal net genoeg om doelman David von Ballmoos te passeren.

Na de rust kwam Miralem Sulejmani in de ploeg bij Young Boys, maar de oud-speler van sc Heerenveen en Ajax kon geen potten breken. Na een klein uur werd het 3-1 voor Valencia door een schuiver van Soler. Young Boys eindigde de wedstrijd met tien man door een rode kaart voor Sékou Sanogo.