Barcelona viert de 0-1 van Malcom AFP

Barça ondanks missers Suárez door naar achtste finales

time icon

FC Barcelona is er in een eenzijdige wedstrijd tegen Internazionale niet in geslaagd om drie punten mee naar huis te nemen. De Spanjaarden waren heer en meester, maar misten kans op kans. Mauro Icardi stal een puntje voor de thuisploeg: 1-1.

De Spanjaarden zijn desondanks verzekerd van de achtste finales. Barça gaat met tien punten nog soeverein aan de leiding in poule B, waar PSV op bezoek bij Tottenham Hotspur met 2-1 verloor. Inter volgt in de groep met zeven punten. Voor de Spurs (vier) en PSV (één).

Luis Suárez miste heel veel kansen tegen Inter AFP

Kans op kans

Hoe lang zal Suárez vanavond nog wakker liggen van deze wedstrijd? Met name de Uruguayaanse spits kreeg een legio kansen, maar wist Inter-doelman Samir Handanovic niet te kloppen.

Een open schotkans vanaf het zestienmetergebied, een technisch hoogstandje om de bal subtiel over de keeper te wippen, een poging vanuit de linkerhoek. Hoe vaak Suárez het ook probeerde, de bal wilde er niet in.

Mauro Icardi redt een punt voor Inter AFP

Inter, waar Stefan de Vrij negentig minuten speelde, hing achteruit en trachtte toe te slaan in de spaarzame tegenaanvallen. Het waren de bezoekers die het spel maakten en naarstig op zoek gingen naar de voorsprong.

Maar naast Suárez waren ook Ousmane Dembélé, Philippe Coutinho en Ivan Rakitic (die een levensgrote kans kreeg) niet scherp voor het Italiaanse doel. Eén keer lukte het Barcelona wel om te scoren, maar nota bene Suárez zag zijn treffer afgekeurd worden omdat de bal al over de achterlijn was geweest.

Goudhaantje Malcom

Net toen Inter een klein beetje grip op Barcelona kreeg, sloeg de ploeg van trainer Ernesto Valverde alsnog toe. Dat wat de basisspelers maar niet lukte, kreeg invaller Malcom met zijn eerste balcontact wel voor elkaar. Hij schoot vanaf de zestien verdekt raak.

Barcelona leek drie punten in de tas te hebben, vooral ook omdat Inter zich nauwelijks voor het doel van Barcelona liet zien. Een van de spaarzame keren dat dat wel gebeurde, was het ook direct raak. Icardi kreeg de van richting veranderde bal voor z'n voeten, draaide weg en stal een punt voor Inter met een schot door de benen van keeper Marc-André ter Stegen: 1-1.

Stand poule B

Club Duels-Punten Doelsaldo
1. FC Barcelona * 4-10 11-3
2. Internazionale 4-7 5-5
3. Tottenham Hotspur 4-4 7-9
4. PSV 4-1 4-10

* Door naar achtste finales

Statistieken Inter-FC Barcelona

STER Reclame