Macron vandaag in Verdun voor de herdenkingen van het einde van de Eerste Wereldoorlog EPA

In Frankrijk zijn zes mensen gearresteerd omdat ze ervan worden verdacht dat ze een aanslag op president Macron wilden plegen. Volgens een bron dicht bij het onderzoek hadden ze een vaag en nauwelijks uitgewerkt plan voor een gewelddadige actie tegen de president. Tegen hen is een onderzoek begonnen wegens "terroristische samenzwering".

De Franse minister van Binnenlandse Zaken meldt dat de zes afkomstig zijn uit de rechts-extremistische hoek. Het zijn vijf mannen en een vrouw in de leeftijd van 22 tot 62 jaar.

Ze werden gearresteerd in drie verschillende delen van Frankrijk: een in de Bretonse stad Rennes, een in de Alpenregio ten zuidoosten van Lyon en vier in het noordoosten bij de grens met België, Luxemburg en Duitsland.

Zondag waarschuwde Macron voor het gevaar van extreemrechtse bewegingen in Europa. Hij zei dat de toegeeflijkheid tegenover extreemrechts in de jaren 20 en 30 de opkomst van Mussolini en Hitler mogelijk maakte.

Macron is vandaag in Verdun voor de herdenkingen van het einde van de Eerste Wereldoorlog, over vijf dagen honderd jaar geleden. Komend weekeinde ontvangt hij president Trump.

STER reclame