NOS Voetbal

Fortuna Sittard middenmoter na zege op zwak PEC Zwolle

Fortuna Sittard heeft zich na een 3-0 overwinning op PEC Zwolle gemeld in de middenmoot van de eredivisie. Finn Stokkers en Mark Diemers (twee penalty's) scoorden voor de Limburgers, die nu tiende staan.

Op de zege viel niets af te dingen. De Zwollenaren hoopten de uitschakeling van De Graafschap in de beker (2-5) een vervolg te geven, maar gaven niet thuis.

Al na drie minuten lag de bal in het net achter doelman Mickey van der Hart. Stokkers schoot van afstand fraai raak.

John van 't Schip krijgt een gele kaart na aanmerkingen op de leiding

PEC kreeg pas op slag van rust zijn eerste kansen. Onder anderen Mike van Duinen stuitte op keeper Alexei Koselev.

Ook de paal stond een treffer in de weg, na een beroering van de bal van Fortuna-verdediger Wessel Dammers. Aan de overzijde voorkwam Van der Hart met zijn linkervoet de 2-0 van Lisandro Semedo.

PEC-trainer John van 't Schip, die voor de pauze geel kreeg na aanmerkingen op de leiding, trachtte in de rust met een dubbele wissel (Sepp van den Berg en Vito van Crooij voor Darryl Lachman en Ouasim Bouy) het tij te keren.

Fortuna Sittard viert feest na de 2-0 van Mark Diemers

Veel beter werd het spel van de Zwollenaren er echter niet op. Fortuna trof via Lars Hutten de paal en kwam halverwege de tweede helft vanaf de stip op 2-0. Diemers schoot raak, nadat Thomas Lam Stokkers had vastgehouden.

Promovendus Fortuna kwam in het vervolg nauwelijks meer in de problemen, ook al werd een goal van Gianluca Scamacca nog wel afgekeurd. Vlak voor tijd werd het zelfs 3-0. Weer Diemers bleek trefzeker vanaf elf meter.

PEC, dat al bijna een jaar aan het ploeteren is, komt momenteel niet verder dan de dertiende plek. Van 't Schip slaagt er maar niet in om het spel van zijn ploeg structureel te verbeteren. En dat moet zo langzamerhand toch zorgen gaan baren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl