Cyriel Dessers viert zijn treffer tegen ADO Den Haag

Advocaat boekt met Utrecht tegen 'zijn' ADO vierde zege op rij

FC Utrecht heeft z'n vierde competitie-overwinning op rij geboekt. Na zeges op NAC, AZ en Willem II werd ADO Den Haag in eigen huis met 3-0 verslagen.

De ploeg van trainer Dick Advocaat, die zijn voetballoopbaan begon bij ADO en er ook werkzaam was als technisch adviseur, werd na acht minuten flink in het zadel geholpen door een blunder van Indy Groothuizen.

De ADO-doelman zag een terugspeelbal over zijn voet rollen en daarna de paal raken. Utrecht-spits Cyriel Dessers was er vervolgens als de kippen bij om simpel de 1-0 binnen te schuiven.

ADO-doelman Indy Groothuizen na zijn blunder tegen FC Utrecht

Lex Immers liet na om er 1-1 van te maken na een voorzet op maat van van Abdenasser El Khayati. In de allesbehalve vermakelijke tweede helft kreeg ADO alleen via Sheraldo Becker een kansje.

Aanvoerder Willem Janssen kon na een hoekschop van Oussama Tannane en een kopbal van Timo Letschert simpel scoren. Joris van Overeem bepaalde na goed voorbereidend werk van Gyrano Kerk een klein kwartier voor tijd de eindstand op 3-0.