Sam Lammers

Heerenveen geeft tegen Emmen in slotfase eerste thuiszege uit handen

sc Heerenveen is in eigen huis niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel tegen laagvlieger FC Emmen. Met het punt kregen de Friezen misschien zelfs wel te veel, al viel de treffer van de bezoekers pas in de slotfase.

Emmen-trainer Dick Lukkien, die met zijn ploeg deze week een pijnlijke bekernederlaag leed tegen de amateurs van ODIN'59, koos voor een systeem met vijf verdedigers.

Die defensieve tactiek pakte in de eerste helft goed uit, want Heerenveen vond nauwelijks een gaatje in de opgetrokken muur van Emmen.

Sterker, de Drenten kregen legio mogelijkheden om de score te openen. Glenn Bijl, Alexander Bannink en Caner Cavlan verzuimden om de gasten op voorsprong te schieten.

Arber Zeneli juicht na zijn fraaie goal

Ook nu ging een aloude voetbalwet weer op, want het tot dan toe zwakke Heerenveen wist wél toe te slaan.

Emmen-doelman Kjell Scherpen liet zich verrassen door een vrije trap van Arber Zeneli aan de rechterkant van het veld. De bal viel bij de tweede paal binnen.

In de tweede helft toonde Heerenveen een beetje beterschap. Lucas Woudenberg en Zeneli hadden de 2-0 op hun schoen, maar faalden in de afwerking.

Reuven Niemeijer kopt de 1-1 tegen de touwen

Zo bleef het duel spannend tot het einde. Jafar Arias verprutste een kopkans, waardoor Heerenveen stand leek te houden. Reuven Niemeijer zorgde pal voor tijd met het hoofd toch voor de verdiende gelijkmaker: 1-1.

Heerenveen wacht dit seizoen nog altijd op de eerste thuisoverwinning. Emmen is zes duels zonder zege en speelt volgende week de kelderkraker tegen NAC Breda.