NOS Voetbal

Ten Hag: 'Gaspedaal blijven intrappen en toeschouwers vermaken'

Ten Hag: 'We moeten gaspedaal blijven intrappen'

Waar Ajax de afgelopen weken veel complimenten opstreek voor het vertoonde spel, bleef spektakel tegen Willem II uit. Er werd weliswaar gewonnen, maar toch gingen de toeschouwers niet met een brede glimlach naar huis.

Het zijn drukke dagen voor Ajax, waarbij wedstrijden in de competitie, beker en Champions League elkaar in rap tempo opvolgen. Ter illustratie: op het moment dat de persconferentie nog in volle gang was, werd de loting voor de achtste finales van de KNVB-beker alweer verricht.

En woensdag wacht dus Benfica, in de Champions League. Of die wedstrijd in de hoofden van de spelers zat? "Dat moet je aan de spelers zelf vragen", zei Ten Hag.

"Maar dat is heel menselijk. Al hadden we meer goals kunnen én moeten maken. We moeten naar voren blijven spelen. Nu bleef het in de tweede helft een beetje hangen. Terwijl de eerste helft hartstikke goed was."

De Ligt: 'Benfica uit is een iets andere ambiance'

Na rust was het tempo van een bedenkelijk niveau en een deel van het publiek, dat de laatste tijd verwend is, besloot dan ook voortijdig het stadion te verlaten.

"We moeten het gaspedaal blijven intrappen. Er zitten toeschouwers en die wil je ook vermaken", sprak Ten Hag. "Het doelsaldo kan ook bepalend zijn."

Mat

Aanvoerder Matthijs de Ligt was dezelfde mening toegedaan. "We kregen volop kansen, maar de tweede helft was een beetje mat. De wil om te scoren ontbrak vandaag een beetje", aldus De Ligt, die zich geen zorgen maakt voor het duel met Benfica.

"Dat is een iets andere ambiance. Ik denk dat het wel goed komt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl