Frenkie de Jong en Hakim Ziyech

Ajax schudt Willem II snel af en doet het rustig aan

Ajax heeft zonder groots te spelen Willem II eenvoudig verslagen. Het werd in de Johan Cruijff Arena 2-0 en de eindstand was al na 22 minuten bereikt.

Kasper Dolberg maakte in de elfde minuut de 1-0 en tien minuten later maakte Frenkie de Jong er 2-0 van. Dolberg schoot van afstand hard raak met rechts, De Jong rondde een fraaie aanval beheerst af.

Voor De Jong, die door Ajax werd overgenomen van Willem II, was het pas zijn tweede treffer ooit in de eredivisie.

Laag tempo

Een grote uitslag behoorde tot de mogelijkheden, maar Ajax nam in het restant duidelijk gas terug. Het tempo lag laag, er werden weinig kansen gecreëerd en er viel weinig te genieten.

Kasper Dolberg viert de 1-0

Met het Champions League-duel met Benfica (woensdag 21.00 uur) in het achterhoofd haalde trainer Erik ten Hag Kasper Dolberg naar de kant. Hakim Ziyech mocht lang blijven staan, maar de middenvelder - die niet zijn beste dag had - werd met nog enkele minuten op de klok ook gewisseld.

Het was wachten op de 3-0, al was het duel geen moment echt spannend. Willem II kreeg enkele kansjes, maar het kon de aansluitingstreffer niet maken.

Gejuicht

In de slotfase veerde het publiek nog op omdat een schot van David Neres in de goal leek te eindigen, vervolgens omdat de Braziliaan vergeefs een penalty claimde en later toen invaller Klaas-Jan Huntelaar dicht bij een goal was.

Gejuicht werd er niet meer door het de laatste weken zo verwende publiek. Ajax bleef wel voor het achtste thuisduel op rij in verschillende competities zonder tegentreffer. Dat is zelfs een evenaring van een clubrecord uit 1971.

Door de zege van PSV blijft het gat met de koploper vijf punten.