Mats Seuntjens heeft gescoord voor AZ
NOS Voetbal

AZ kraakt Doetinchemse muur en wint weer eens

AZ heeft na drie opeenvolgende competitienederlagen eindelijk weer eens gewonnen. De club had het in Alkmaar lastig tegen De Graafschap, maar uiteindelijk won het verdiend met 1-0.

De tactiek van de bezoekers was simpel: met een buitengewoon defensieve opstelling een muur optrekken rondom het eigen strafschopgebied en hopen op een succesvolle uitbraak.

Die aanpak werkte voor rust naar behoren. AZ omsingelde de vijand, maar kon door de wirwar van blauwwitte tenues nauwelijks een opening vinden. Een eenvoudig gekeerd schot van Mats Seuntjes was het enige echte wapenfeit.

Impasse

Slechts een Alkmaarse goal kon de impasse doorbreken. Die kwam er bijna in de 67ste minuut. Calvin Stengs, die na vijftien maanden blessureleed zijn eerste basisplek had gekregen, kon schieten op doel of passen naar Guus Til. Zijn inzet was iets ertussenin.

Ook de het harde schot van Oussama Idrissi ging er net niet in, maar een kwartier voor tijd was het wel raak. Seuntjes speelde zichzelf vrij, haalde uit en de bal ging via een verdediger en de paal binnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl