Mark van Bommel ANP

Van Bommel: 'Trokken 'm als team over de streep'

time icon

Na het bekerdebacle van afgelopen dinsdag, toen het 'B-team' zich liet verrassen door RKC, heeft PSV in de competitie de draad weer opgepakt. Er werd thuis met 1-0 gewonnen van Vitesse. "Als je wint, moet je weer naar de volgende. En dat is ook zo als je verliest", doceerde PSV-coach Mark van Bommel na de alweer elfde zege. "Je moet elke keer weer hetzelfde op kunnen roepen."

Maar de overwinning op Vitesse kwam nog akelig moeizaam tot stand, aangezien de gasten al na een kwartier met tien man op het veld stonden. "Die rode kaart veranderde de wedstrijd', analyseerde Van Bommel. "Dat was echt jammer. Vitesse ging achteruit, twee rijtjes van vier. En dat deden ze heel erg goed. En in de omschakeling scoren zij hartstikke veel."

Discipline en geduld

"Dus wij moesten heel geconcentreerd verdedigen en aanvallend de discipline en het geduld opbrengen. Vaak ga je in zulke situaties forceren en gaat iedereen uit z'n positie lopen. En dan kom je er helemaal niet meer doorheen. Die fout hebben we niet gemaakt. Dat compliment moet ik het team maken."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Van Bommel: 'We konden het geduld opbrengen'

Of de rode kaart wel op zijn plaats was, had hij niet kunnen zien. "De scheidsrechter bepaalt dat en de VAR heeft het nagekeken. Dan zijn er dus twee meningen voor een rode kaart", stelde Van Bommel zich diplomatiek op.

Dat het zijn ploeg opnieuw veel moeite kostte om de punten veilig te stellen, baarde hem geen zorgen. "Wij kunnen goed voetballen en we hebben wilskracht en karakter. Het geloof is er. We blijven dezelfde dingen uitvoeren tot het einde. Als je dan in Groningen op het laatst scoort, is dat de verdienste van de jongens. En vandaag trokken we 'm ook als team over de streep. Dat is mooi om te zien."

Sloetski: 'Ik had geel gegeven'

Zijn Vitesse-collega Leonid Sloetski toonde zich teleurgesteld. "Natuurlijk. Maar ik ben ook trots. We hebben 75 minuten met een man minder tegen PSV gespeeld, maar de teamspirit was geweldig. Volgens mij heeft PSV geen grote kansen gehad. We hebben geloerd op de tegenaanval en niet alleen defensief gespeeld. Ik denk dat we meer verdiend hadden."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Sloetski: 'Ik ben geen referee, maar geel was beter geweest'

De Rus had ook een duidelijke mening over de wegzending van zijn verdediger. "Ik vond het geen rode kaart. Het ging niet om een duidelijke scoringskans, omdat het aan de zijkant gebeurde. Ik ben geen referee, maar in deze situatie had ik geel beter gevonden."

Ook tegen Feyenoord liep zijn ploeg tegen rood aan. Twee keer zelfs en ook toen was de scheidsrechter Serdar Gözübüyük. "Ik heb na die wedstrijd over de rode kaarten gesproken, maar daar verander je niets mee. Ik kan mij beter concentreren op onze ploeg. Als de scheidsrechter het een rode kaart vindt, oké, dan is het een rode kaart."

STER Reclame