Luca Ilic viert zijn goal Pro Shots

NAC Breda, dat na de zege van FC Groningen op vrijdag (4-2 tegen Excelsior) even laatste stond, heeft voor de tweede keer dit seizoen gewonnen. In het eigen Rat Verlegh Stadion werd nummer vier Heracles Almelo met 2-1 verslagen.

Door de zege doet NAC de laatste plaats op de ranglijst meteen weer over aan Groningen. Mitchell te Vrede maakte in de 88ste minuut het winnende doelpunt voor NAC.

Na een wat gezapig begin kwam het duel met de openingstreffer tot leven. Luca Ilic maakte 1-0 door, na een aardige rush, uit een moeilijke hoek binnen te schieten.

Brandley Kuwas (l) in duel met Anouar Kali ANP Pro Shots

Vervolgens ontsnapten Mohammed Osman (Heracles) en Anouar Kali (NAC) aan een rode kaart en maakte Kristoffer Peterson, ook uit een lastige hoek, bijna gelijk.

Na de rust werd de druk voor NAC groter en maakte Brandley Kuwas 1-1 door in de verre hoek binnen te schieten. Peterson raakte nog de paal, maar in de slotfase sloeg NAC toe. Te Vrede werd matchwinnaar door uit de draai heel knap uit te halen.

De Graafschap

NAC had dit seizoen alleen nog maar gewonnen van De Graafschap. Op 18 augustus werd het in Breda 3-0. De Bredanaars hebben nu acht punten, een punt meer dan FC Groningen.

Statistieken NAC Breda-Heracles Almelo

STER reclame