De voetbalsters van PSV vieren een treffer tegen PEC Zwolle

Eredivisie vrouwen: PSV en ADO maken geen fout

In de eredivisie voor vrouwen heeft koploper PSV voor de zesde keer op rij gewonnen. De Eindhovense ploeg versloeg PEC in Zwolle met 3-1. Achtervolger ADO won ook, met 3-0 in Heerenveen.

PSV nam na negentien minuten de leiding. Dominique Bond Flasza schoot van afstand raak. Na rust kwam PEC langzij door een benutte vrije trap van Maud Asbroek. Een fout in de Zwolse verdediging werd afgestraft door Maddy Williams, 1-2. PEC ging drukken om de gelijkmaker te forceren. In de blessuretijd maakte Williams haar tweede goal en bezegelde zo de zege van PSV.

Ook ADO wint

ADO won dankzij goals van Maartje Looijen (2x) en Pia Rijsdijk met 3-0 in Heerenveen. Alle goals vielen na rust. Ajax kan ADO van de tweede plaats verdringen als het zondag wint van Achilles '29