Van Vleuten richt blik alweer op klassiekers, met nieuw contract op zak

time icon
getty

Zo gedreven als wielrenster Annemiek van Vleuten dit jaar haar prijzenkast vulde, zo gedreven werkt ze nu aan haar herstel van een kniebreuk. Een nieuw contract tot en met 2020 (het oude liep tot 2019) van haar ploeg Mitchelton-Scott helpt daar flink bij.

"Daar spreekt veel vertrouwen uit, ik ben heel blij dat ik langer mag blijven", laat de inmiddels 36-jarige Van Vleuten weten vanaf de massagetafel.

"Leeftijd is niet heel belangrijk als je net het beste jaar uit je loopbaan hebt gehad. Wel als het een contract voor tien jaar was geweest."

Van Vleuten voelt het vertrouwen van haar ploeg

Mitchelton-Scott heeft haar contract verlengd tot 2020.

Van Vleuten liep in september bij de WK een scheur in haar knie op bij een valpartij in de wegwedstrijd. Ze stond op en werd zelfs zevende, drie dagen nadat ze wereldkampioen tijdrijden was geworden. Ook won ze dit jaar de WorldTour, de Giro Rosa en La Course.

"Op mijn leeftijd is het wel uitdagender om te revalideren en op hetzelfde niveau terug te komen", vervolgt Van Vleuten. "Maar dat pak ik net zo grondig aan als de rest van mijn carrière. De drive is er. Ik ben zes keer per week op Papendal en zet er goed vaart achter."

Voor het eerst op de 'fiets'

Voor haar kwetsuur staat een hersteltijd van een half jaar. Deze week begon Van Vleuten met fysiotherapie en zat ze voor het eerst weer op de fiets. Geen echte helaas, maar een hometrainer.

annemiekvanvleuten
Milestone!!

"Realistisch gezien weet ik dat ik me op het einde van het seizoen moet richten, maar ik wil heel graag op mijn topniveau zijn in de Ardennen", richt Van Vleuten de blik al op de voorjaarsklassiekers eind april.

"Ik heb een lang intensief proces met fysiotherapie nodig, vooral om mijn knie weer te kunnen buigen. Ik moet heel geduldig zijn. Ik heb een lange revalidatie voor de boeg, maar ik weet dat ik het kan."

STER Reclame