NOS Voetbal

Rivalen Boca en River Plate treffen elkaar voor het eerst in finale Copa

Boca en River Plate finalisten Copa Libertadores

De finale van de Copa Libertadores gaat voor het eerst in de historie tussen de Argentijnse aartsrivalen Boca Juniors en River Plate. Woensdag had River Plate al een plek in de eindstrijd veiliggesteld, donderdag deed Boca Juniors dat ook met een 2-2 gelijkspel tegen het Braziliaanse Palmeiras.

Boca had de thuiswedstrijd al met 2-0 gewonnen. Darío Benedetto was de grote man bij de club uit Buenos Aires. In de thuiswedstrijd maakte hij beide goals en in Brazilië bepaalde hij als invaller de eindstand. Bij Boca staat ook Carlos Tévez onder contract.

Twee wedstrijden

De finale van de Copa gaat over twee wedstrijden: op 10 november speelt Boca thuis, twee weken later - op 24 november - wacht River Plate een thuiswedstrijd.

Boca Juniors won de Zuid-Amerikaanse variant van de Champions League al zes keer, River Plate drie keer. Vorig jaar ging de prijs naar Gremio (Brazilië).

Koeman

De wedstrijd tussen de twee grootmachten uit Argentinië is een begrip. Recent bracht ook bondscoach Ronald Koeman, in het kader van een programma van Johnny de Mol, een bezoek aan de titanenstrijd.

Ronald Koeman in het stadion van Boca Juniors

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl