Harrie Lavreysen EPA

Op de slotdag van de wereldbekerwedstrijden in het Canadese Milton heeft Nederland nog twee medailles aan zijn totaal toegevoegd. Harrie Lavreysen won zilver op de sprint en Jeffrey Hoogland pakte op hetzelfde onderdeel brons.

Lavreysen legde het in de finale af tegen de Australiër Matthew Glaetzer. De Nederlander won de eerste heat, maar moest vervolgens twee keer buigen voor Glaetzer. Hoogland had in de halve finales verloren van Lavreysen en versloeg daarna in de strijd om brons twee keer Nathan Hart, ook een Australiër.

Laurine van Riessen werd in de tweede ronde van de keirin gediskwalificeerd, waarna ze net als Shanne Braspennincx genoegen
moest nemen met de B-finale. Braspennincx legde uiteindelijk beslag op de negende plaats, terwijl Van Riessen, vorige week in het Franse Saint-Quentin-en-Yvelines nog de beste van allemaal, als elfde eindigde.

Vijf medailles

Nederland sloot het tweede wereldbekerweekend van het seizoen daardoor af met vijf medailles. Eerder haalde Matthijs Büchli brons op de keirin en was er goud en zilver (selectieploeg en commerciële ploeg) op de teamsprint bij de mannen.

In Milton kwamen de Nederlanders alleen in actie op de sprintonderdelen.

STER reclame