Mathieu van der Poel AFP

Van der Poel ook ongenaakbaar in Ruddervoorde, vijfde zege Vos

time icon Aangepast

Mathieu van der Poel heeft eens te meer zijn superioriteit in het veld bewezen. De 23-jarige alleskunner was in de Superprestigeveldrit in Ruddervoorde oppermachtig.

Voor de zevende keer reed Van der Poel dit seizoen een veldrit uit en voor de zevende keer eindigde hij op de hoogste trede van het podium. De wereldkampioen van 2015 gaat meestal al vroeg in de koers z'n eigen gang. Dit keer was het niet anders.

Na een halve ronde had hij al een gaatje geslagen en langzaam maar zeker bouwde Van der Poel de voorsprong onverstoorbaar uit. Wout Van Aert, regerend wereldkampioen, werd op 0.35 tweede.

Zeven seconden later klopte Toon Aerts landgenoot Eli Iserbyt voor de derde plaats. Lars van der Haar werd achtste.

Op koers

Voorafgaand aan het seizoen had Van der Poel het eindklassement in de Superprestige als hoofddoel gesteld. Met drie zeges in drie wedstrijden (Gieten, Boom en Ruddervoorde) gaat hij riant aan de leiding in het klassement.

Volgende week verdedigt Van der Poel in Rosmalen zijn Europese titel.

Vos wint weer

Ook bij de dames ging de winst naar de favoriet. Marianne Vos was Annemarie Worst en de Belgische Kim Van de Steene te snel af.

Vos, die vorige week de derde wereldbekerwedstrijd van het seizoen won in Bern en eerder ook zegevierde in de wereldbeker in het Amerikaanse Waterloo, reed al snel op kop met Worst en Ceylin Alvarado. Daardoor was de leiding in de race in handen van drie Nederlandsen.

Marianne Vos komt over de finish in Ruddervoorde AFP

Net voor de slotronde vond Van de Steene de aansluiting. Alvarado moest passen en zo bleven in de laatste omloop drie rensters over: Worst, Van de Steene en Vos.

Worst, winnares van de eerste Superprestige-wedstrijd in Gieten loste als eerste en na een tweede versnelling van Vos moest ook Van de Steene, vorige week wel winnares in Boom, zich gewonnen geven.

De Belgische wereldkampioene Sanne Cant streed niet mee om de podiumplaatsen en eindigde als zesde, op 0.21 van Vos.

STER Reclame