Ron de Rijk
NOS Voetbal

Voetbalcommentator Ron de Rijk (66) overleden

Voetbalcommentator Ron de Rijk is zaterdag na een kort ziekbed op 66-jarige leeftijd overleden. Hij werkte van 1995 tot en met 2005 in vaste dienst bij de NOS, waar hij voor Langs de Lijn verslag deed van onder meer de eredivisie en wedstrijden van het Nederlands elftal.

Dat bleef De Rijk doen bij Talpa en FOX Sports, nadat die de rechten van de vaderlandse competitie hadden verworven. De laatste jaren was zijn stem ook te horen bij duels van de eerste divisie en de tweede divisie.

"Het beste wat mij is overkomen, als ik het zo mag noemen, was de periode dat ik samen met Jack van Gelder verslag deed van het Nederlands elftal en de Nederlandse clubs die toen nog aardig presteerden in Europa", vertelde De Rijk aan NSP.

"In die tijd was het nog comfortabel werken, je kon overal naar toe. Zo heb ik de WK's van 1990 tot en met 2002 gevolgd, het EK in 1996, de wereldbekerfinale met Ajax in 1995. Een mooi affiche toch."

Ron de Rijk gaf commentaar op karakteristieke wijze

De Rijk begon zijn journalistieke carrière in de beginjaren 80 bij NCRV Sport. Volgens hemzelf was WHC-Bennekom op zaterdagmiddag 24 juli 1981 zijn eerste wedstrijd. Tot 1995 deed hij voor de NCRV verslag van het zaterdagvoetbal en de Duitse Bundesliga.

De Rijk was in die tijd tevens freelancer voor de NOS en - sinds 1976 - werkzaam als competitieleider bij de KNVB-afdeling Utrecht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl