De opening van het WB-seizoen van de mannen is afgelast
NOS Sport

Hevige sneeuwval en zware wind leggen opening skiseizoen plat

De opening van het wereldbekerseizoen alpineskiën voor mannen gaat zondag niet door. Hevige sneeuwval en stevige wind teisteren de Rettenbachgletsjer in Sölden.

Er werden windsnelheden van meer dan honderd kilometer per uur gemeten in het Oostenrijkse skioord, gelegen op ruim 3.000 meter hoogte.

"Het is niet meer mogelijk om het parcours schoon te maken, de halve meter sneeuw die gedurende de nacht is gevallen te ruimen en een veilige race te waarborgen", meldt de internationale skifederatie (FIS).

Hevige sneeuwval en stevige wind teisteren de Rettenbachgletsjer in Sölden

De FIS verwacht dat er maandag een nieuwe datum en plaats voor de uitgestelde race wordt vastgesteld. Het WB-seizoen voor mannen begint nu op 18 november in het Finse Levi met een slalom.

Ook vorig jaar kon het wereldbekerseizoen voor mannen niet starten in Sölden, toen in verband met windstoten.

Wereldkampioene Worley wint opening WB-seizoen op reuzenslalom

Vrouwen racen wel

De opening van het WB-seizoen bij de vrouwen, ook in Sölden, kon zaterdag wel plaatsvinden, zij het onder zware omstandigheden met laaghangende bewolking en sneeuwval.

Wereldkampioene Tessa Worley zegevierde, voor de Italiaanse Federica Brignone en de Amerikaanse olympisch kampioene reuzenslalom Mikaela Shiffrin.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl