Matthijs Büchli ANP

Matthijs Büchli heeft Nederland opnieuw eremetaal bezorgd bij de wereldbeker baanwielrennen in het Canadese Milton. De renner van BEAT veroverde brons op de keirin, het onderdeel waarop hij in 2016 olympisch zilver veroverde.

Het goud ging naar de Britse favoriet Jason Kenny. De Canadees Hugo Barrette drukte zijn wiel ook eerder dan Büchli over de streep. Harrie Lavreysen liep de eindstrijd mis en werd negende.

Samen met Theo Bos en Roy van den Berg eindigde Büchli zaterdag als tweede in de teamsprint, achter de Nederlandse selectie met Lavreysen.

Bijrol sprintsters

De Nederlandse vrouwen wisten op het onderdeel sprint daarentegen geen medaille te pakken. Hetty van de Wouw en Laurine van Riessen strandden beiden in de achtste finales, voor Shanne Braspennincx zat het toernooi er zelfs een ronde eerder al op.

Van Riessen verloor van de Duitse Pauline Grabosch en eindigde als negende, Van de Wouw was niet opgewassen tegen de latere winnares Lee Wai Sze uit Hong Kong en werd elfde. Braspennincx werd twintigste in de eindrangschikking.

Zaterdag werden Braspennincx, Van de Wouw en Kyra Lamberink nog vierde in de teamsprint.

STER reclame