Blije gezichten bij De Graafschap na de 1-0 van Daryl van Mieghem (rechts)

De Graafschap boekt ruime zege op Excelsior

De Graafschap heeft zijn derde zege van het het seizoen binnen. Op De Vijverberg wordt met 4-1 gewonnen met Excelsior, dat nog nooit in Doetinchem heeft weten te winnen.

Dat de Rotterdammers met lege handen huiswaarts keren, kunnen ze zichzelf aanrekenen. Zeven kansen misten de bezoekers in de eerste 25 minuten, waaronder twee heel grote. De Graafschap was veel efficiënter: bij de eerste kans was het meteen raak. Daryl van Mieghem kon scoren na een prima actie van Leeroy Owusu.

Een Doetinchems stormpje ging snel liggen en Elias Mar Ómarsson maakte verdiend gelijk nadat hij twee verdedigers had afgeschud. Bij die 1-1 stand gingen beide ploegen de rust in.

Youssef El Jebli kopt de 3-1 binnen

Invaller Furdjel Narsingh knalde pal na de pauze de 2-1 langs keeper Alessandro Damen en gaf de assist bij de 3-1 van de koppende Youssef El Jebli.

Nadat Jurgen Mattheij tegen zijn tweede gele kaart was aangelopen, bleek het Rotterdamse verzet gebroken. Fabian Serrarens maakte nog 4-1, waarna lat en paal een hogere score voorkwamen.