Denzel Dumfries heeft PSV naar de overwinning geschoten en wil het weten ANP

Denzel Dumfries vliegt dit seizoen voorlopig van hoogtepunt naar hoogtepunt. De rechtsback voorkwam zaterdagavond met een knappe goal dat PSV voor het eerst dit seizoen punten morste in de eredivisie: 1-2 zege bij FC Groningen.

Dumfries, die twee weken geleden tegen Duitsland debuteerde in Oranje, had ook al de assist gegeven bij de 1-1 van Donyell Malen. De jonge aanvaller, die door de afwezigheid van Steven Bergwijn voor het eerst in de basis begon dit eredivisie-seizoen, tikte van dichtbij raak na een goede voorzet van de neo-international.

De Dumfries-Malen-combinatie was een van de schaarse PSV-hoogtepunten in een opvallend zwakke eerste helft. De ploeg van Mark van Bommel creëerde weinig en liet in vrijwel niets zien dat het in Groningen ging om een duel tussen de nummer één en de nummer laatst van de eredivisie.

PSV op achterstand

Kort voor rust kwam de koploper zelfs voor het eerst dit seizoen op achterstand in de eredivisie. Luuk de Jong hield Jeffrey Chabot vast bij een hoekschop, waardoor de bal op de stip ging. Samir Memisevic benutte het buitenkansje (1-0).

Spelers van FC Groningen vieren de treffer tegen koploper PSV ANP

In de tweede helft kwam PSV beter voor de dag. De Jong schoot over en stuitte twee keer op Sergio Padt, die ook Hirving Lozano van scoren afhield. Invaller Érick 'Guti' Gutiérrez schoot naast. Aan de andere kant kwam ook FC Groningen echter enkele keren gevaarlijk door.

Vijf minuten voor tijd was daar plots het moment van Dumfries. De 22-jarige back veroverde de bal op eigen helft, rende een FC Groningen-verdediger voorbij en liet Padt kansloos met een balletje door diens benen (2-1).

Zoveelste hoogtepunt

Het was het zoveelste fraaie moment voor Dumfries de laatste maanden, na zijn transfer naar Eindhoven, zijn goede prestaties in de Champions League en dus zijn debuut in het Nederlands elftal.

FC Groningen-PSV

STER reclame