Davy Klaassen heeft zijn draai gevonden bij Werder Bremen
NOS Voetbal

Klaassen bloeit op bij Werder Bremen: 'Voel dat mensen blij met me zijn'

Hij wordt de paardenlong van Werder Bremen genoemd. De bijnaam van Davy Klaassen is liefkozend bedoeld. Na een rampzalig seizoen bij Everton is Klaassen opgebloeid aan de Wezer. Werder staat derde in de Bundesliga en Klaassen is een gewaardeerde basiskracht.

Een supporter aan het trainingsveld steekt de loftrompet over hem af. "De komst van Klaassen is de beste transfer in jaren. Hij is de ontbrekende schakel." Klaassen kostte 13,5 miljoen en was daarmee de duurste aankoop ooit van Werder. De torenhoge verwachting die daarbij hoort wordt dus ingelost.

Klaassen: "Ik heb hier echt een teamgevoel en voel me hier op m'n plek. De mensen zijn fijn in de omgang en we winnen veel, da's natuurlijk ook niet onbelangrijk. Spelers en trainers hebben hetzelfde idee over voetbal als ik. Zo aanvallend mogelijk en met een duidelijk idee."

Klaassen zit lekker in zijn vel bij Werder Bremen

Hij legt soms meer dan twaalf kilometer af in een wedstrijd en is de speler met de meest gelopen meters in de Bundesliga. Dat levert hem de bijnaam paardenlong op. Of marathonman. En werklust wordt gewaardeerd bij de oosterburen. Hoe anders was zijn situatie bij Everton. Daar belandde hij al snel op een zijspoor na zijn vertrek bij Ajax.

"Buiten het veld ging het prima. Ik had een prima band met de mensen. De speelstijl was echter compleet anders dan ik gewend was bij Ajax en die aanpassing verliep moeilijk. Ik heb bij Everton eigenlijk nooit kunnen laten zien wat ik werkelijk kan."

Klassieker zondag

In z'n hart is Klaassen nog steeds Ajacied. Zondag spelen z'n oude ploegmakkers De Klassieker tegen Feyenoord. Klaassen is stellig: "Ik zie geen enkele reden waarom Ajax niet zou winnen." Zelf komt Klaassen zondag ook in actie. Thuis tegen Bayer Leverkusen verdedigt Werder de derde plaats en wil het nummer vier Bayern München onder zich houden.

Klaassen over Klassieker: 'Ik reken op een overwinning'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl