Nederlandse teamsprinters pakken ook goud bij tweede wereldbeker Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De Nederlandse baanwielrenners hebben een succesvolle eerste dag achter de rug bij de wereldbekerwedstrijden in Canada. De Nederlandse selectie won, net als vorige week in Parijs, ook in Canada het goud op de teamsprint.

Het trio Jeffrey Hoogland, Nils van 't Hoenderdaal en Harrie Levreysen versloeg in de finale de commerciële baanploeg BEAT Cycling Club. Ook deze ploeg is volledig Nederlands, zij reden met Theo Bos, Matthijs Büchli en Roy van den Berg.

De mannen in het oranje reden in de kwartfinale met Sam Ligtlee in plaats van Hoogland. Ze reden de snelste tijd en klopten daarmee de mannen van BEAT Cycling Club. In de eerste ronde won de Oranje-selectie van Tsjechië en was BEAT Cycling Club Polen de baas.

In de finale om het goud gingen de mannen van BEAT Cycling Club goed van start, maar was het toch de Nederlandse selectie die er met de winst vandoor ging.

Vrouwen vierde

Bij de vrouwen reden Kyra Lamberink en Hetty van der Wouw de derde tijd in de kwalificatie. In de eerste ronde wisselde Van der Wouw met Shanne Braspennincx en versloegen ze Polen. Ze plaatsten zich voor de finale om het brons, maar daarin waren de vrouwen van Gazprom-Rusvelo te sterk.

De wereldbeker baanwielrennen in Canada duurt nog tot en met zondag. De Nederlanders komen alleen in actie op de sprintonderdelen. De duurrenners slaan de tweede wereldbeker over.

STER reclame