Lars Veldwijk is dolblij na zijn tweede treffer voor Sparta
NOS Voetbal

Sparta pakt periodetitel in eerste divisie

Sparta heeft in de eerste divisie de eerste periode gewonnen. De Rotterdammers versloegen vrijdagavond Telstar moeizaam met 3-2.

Sparta begon voortvarend en nam door twee goals van Lars Veldwijk binnen het half uur een 2-0 voorsprong. Maar in de tweede helft vocht Telstar terug en na goals van Terell Ondaan en Dylan Mertens werd het 2-2. Op dat moment zou Sparta naast de periode grijpen. Maar een goal van Halil Dervisoglu leidde alsnog tot grote vreugde op Het Kasteel.

Eagles winnen ook

Go Ahead Eagles hield het lang spannend tegen Cambuur. Uiteindelijk won de Deventer-ploeg met 2-0 door goals van Orhan Dzepar (87ste) en Jaroslav Navratil (90ste).

Go Ahead blijft door de achtste overwinning koploper in de Keuken Kampioen Divisie met twee punten meer dan Sparta. Omdat de eerste twee duels niet meetellen voor de eerste periode heeft Go Ahead misgegrepen.

FC Twente is de nummer drie in de reguliere stand. De Enschedeërs hadden alle moeite om Almere City FC af te schudden. Tom Boere maakte in de negende minuut de enige en dus winnende treffer.

NEC ging hard onderuit. De ploeg van trainer Jack de Gier leed in eigen huis een smadelijke nederlaag tegen TOP Oss (1-5).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl