Jorrit Croon
NOS Sport

Croon niet mee naar WK hockey, Hertzberger wel

Hockeyer Jorrit Croon is niet opgenomen in de WK-selectie van bondcoach Max Caldas. De 20-jarige speler van Bloemendaal valt buiten de boot voor het toernooi in India, maar is wel reserve.

Croon maakte als 17-jarige zijn debuut op een groot toernooi bij de Olympische Spelen van Rio in 2016 en werd een jaar later Europees kampioen met Oranje.

Hertzberger wel, Kellerman niet

Caldas ruimde wel een plek in voor Jeroen Hertzberger. De aanvoerder van Rotterdam raakte op een zijspoor na de Olympische Spelen van Rio in 2016. In april van dit jaar haalde Caldas Hertzberger toch weer terug bij Oranje, waarmee hij in juni van dit jaar de Champions Trophy in Breda speelde.

Aanvaller Bjorn Kellerman van Kampong, net als Croon vorig jaar Europees kampioen, gaat niet mee naar India. Dat geldt ook voor verdediger Joep de Mol van Oranje-Rood, die ook deel uitmaakte van de selectie voor het EK van 2017. De Mol is net als Croon ook reserve voor het WK.

Blaak eerste keeper

Pirmin Blaak van Oranje-Rood is aangewezen als eerste keeper. "De afgelopen toernooien hebben beide keepers veel ervaring kunnen opdoen", aldus Caldas. "Allebei zijn ze daardoor sterker geworden. Voor dit toernooi hebben we besloten Pirmin als eerste keeper aan te wijzen."

Over de doelstelling is Caldas duidelijk. "We zijn topsporters en gaan naar India om het WK te winnen. Maar we realiseren ons dat wij niet het enige land zijn dat die doelstelling heeft. De concurrentie is enorm groot, het zit dicht bij elkaar. Wij willen daarom dit WK op alle fronten beter zijn dan we ooit zijn geweest, zowel technisch en tactisch als fysiek en mentaal. Als we dat kunnen brengen, doen we mee om de titel. Daar ben ik van overtuigd."

Voorbereiding

Voor het WK speelt Nederland nog een vierlandentoernooi in Spanje waaraan naast het gastland en Nederland ook Engeland en Ierland deelnemen. Daarna volgt nog een oefeninterland in Brussel tegen België en een uitzwaaiwedstrijd tegen Ierland in Amstelveen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl