NOS Nieuws

Geïrriteerde reiziger kiepert piano om op Amsterdam Centraal

Een geïrriteerde man kon het pianospel van een reiziger op Amsterdam Centraal niet bepaald waarderen. Uit boosheid kieperde hij de vleugel om waarop de reiziger een liedje aan het spelen was.

NS-personeel plaatste kort na het incident foto's van de omgevallen vleugel op Instagram. Daarop is goed te zien hoe het instrument op zijn kop ligt. "Als je zit te 'pingelen' in de stationshal kan het natuurlijk voorkomen dat er reizigers zijn die het minder mooi vinden klinken", zo valt te lezen. "Blijkbaar vond een jongeman op station Amsterdam Centraal dat ook."

Na zijn daad ging de man op een bankje zitten waar hij werd aangehouden. Inmiddels is hij weer op vrije voeten; hij moet op een later moment voor de rechter verschijnen.

Er staat volgens de NS een nieuwe piano in de hal van het station. "Precies eenzelfde type is weer neergezet", zegt een woordvoerder. "We vinden het belangrijk dat hij er staat, ondanks dat niet iedereen de gave heeft om een klassiek stuk te spelen."

"De een speelt nou eenmaal de sterren van de hemel en soms zit er een kind achter dat even op z'n moeder moet wachten en een paar toetsen aanslaat. Maar je moet 'm wel gewoon heel laten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl