Caroline Wozniacki
NOS Sport

Wozniacki kampt met reuma: 'Grote schok voor mij'

Caroline Wozniacki heeft na haar uitschakeling bij de WTA Finals naar buiten gebracht dat ze reumatoïde artritis heeft. Dat is een vorm van reuma.

De Deense mondiale nummer drie bestrijdt de klachten met medicijnen, maar verwacht dat de auto-immuunziekte geen verdere invloed heeft op haar loopbaan.

"Het was een grote schok voor mij. In mijn hoofd voelde ik mij altijd een van de fitste tennissters en dan krijg je plots dit nieuws", zei de 28-jarige Wozniacki, die vlak voor de US Open de diagnose te horen had gekregen.

Wozniacki over haar reuma: 'Ik moet nu naar mijn lichaam luisteren'

"Ik moet het gewoon accepteren en ermee leren omgaan. Na de US Open ging ik uitzoeken wat de beste methoden waren om met reuma om te gaan. Ik heb een van de beste artsen op het gebied van reumatische klachten bezocht en ben een behandeling gestart."

De Australian Open-winnares raakte na Wimbledon oververmoeid. Ze kon naar eigen zeggen op een ochtend haar armen niet meer boven haar hoofd tillen, waarna ze haar lichaam liet onderzoeken.

Medicatie

Wozniacki beseft dat de ziekte, die zwellingen van de gewrichten, spieren, pezen en vermoeidheid veroorzaakt, voor een topsporter niet ideaal is. "Maar ik weet ook dat het bij sommige mensen niet erger wordt. De medicatie werkt op dit moment uitstekend bij mij", aldus de Deense.

Caroline Wozniacki en Simona Halep op het podium, dit jaar tijdens de Australian Open

Ze maakte het nieuws nu pas bekend om niemand te laten denken dat de ziekte van invloed is op haar tennis. "Ik voel me ook helemaal niet slecht. Natuurlijk, op sommige dagen kan ik mijn bed niet uitkomen."

"Maar op goede dagen lijkt het alsof ik helemaal geen reuma heb. Ik ben optimistisch en denk dat de ziekte geen grote invloed gaat hebben op mijn verdere tenniscarrière."

Venus Williams

Wozniacki is niet de enige speelster die met een auto-immuunziekte toptennis speelt. Venus Williams weet sinds 2011 dat ze het syndroom van Sjögren heeft. Dat is een ziekte waarbij de vochtafscheiding van de klieren wordt aangetast.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl