CNN-verslaggever Jim Acosta (l) wordt uitgejouwd tijdens een campagnebijeenkomst van Trump
NOS NieuwsAangepast

CNN-baas en Democraten halen uit naar Witte Huis na bompakketten

Het Witte Huis snapt helemaal niet welke impact het voortdurend aanvallen van de media heeft op de maatschappij. Dat stelt CNN-baas Jeff Zucker als reactie op de pakketten met explosieven die naar de redactie van het Amerikaanse medium en enkele Democraten zijn gestuurd.

"De president en vooral perschef Sarah Sanders moeten begrijpen dat hun woorden invloed hebben. Tot dusver hebben ze dat niet laten zien." Trump uit vaker felle kritiek op CNN, onder meer tijdens campagnebijeenkomsten, en beticht het medium van het brengen van nepnieuws. Ook heeft hij journalisten vijanden van het volk genoemd.

CNN is ook boos dat er kort na de levering van het pakket een campagnebrief door Trump's team de deur uit werd gedaan, waarin het medium werd aangevallen. Het hoofd van de campagne heeft zijn excuses aangeboden en zegt dat het gaat om een ingepland bericht, dat automatisch is verstuurd.

Democraten woedend

President Trump reageerde ook op de vondst van de verdachte pakketten: "We willen de verantwoordelijken achter deze verachtelijke daad voor de rechter brengen."

De pers kan daarin ook meer doen, vond Trump. "Om meningsverschillen te overbruggen en mensen samen te brengen, moeten de media ook een respectvolle toon zetten en een einde maken aan de eindeloze vijandigheid en constante negatieve en vaak valse aanvallen en verhalen."

Trump merkte nog op dat hij zelf het goede voorbeeld gaf. "Trouwens, merken jullie wel hoe goed ik me gedraag vanavond? Ooit zoiets gezien? We zijn allemaal heel netjes."

President Trump over de verdachte pakketten:

Trump: 'Dreigen met politiek geweld is aanval op onze democratie'

Democraten in het Congres zijn daar niet van onder de indruk. "Het zijn holle woorden, zolang Trump de samenleving blijft verdelen", stellen Nancy Pelosi, leider van de Democraten in het Huis van Afgevaardigden, en senator Chuck Schumer in een gezamenlijke verklaring. Ze vinden dat Trump fysiek geweld heeft vergoelijkt en Amerikanen heeft verdeeld met zijn woorden en daden.

Een van de pakketten die in handen zijn van de FBI

De FBI zegt dat de pakketten onderzocht worden in het laboratorium van de politiedienst in Virginia. Alle poststukken hadden als afzender "Debbie Wasserman Shultz", de naam van het Congreslid Wasserman Schultz uit Florida, maar dan fout gespeld.

De politica zegt dat ze erg verontrust is dat haar naam op die manier is gebruikt. Wasserman Schultz voegt daaraan toe dat ze zich niet laat intimideren en dat ze doorgaat met haar werk in het Congres.

Bekijk hier hoe de uitzending van CNN gisteren werd onderbroken:

CNN-redactie ontruimd na vondst verdacht pakketje

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl