NOS Voetbal

Di Maria redt PSG in blessuretijd, ruime zege Liverpool

  • EPA
    Angel Di Maria viert zijn goal tegen Napoli
  • EPA
    Dries Mertens viert zijn goal tegen PSG
  • AFP
    Edinson Cavani haalt snel de bal uit het net na een eigen doelpunt van Napoli
  • EPA
    Lorenzo Insigne viert zijn goal tegen PSG

De topper in groep C van de Champions League tussen Paris Saint-Germain en Napoli is in 2-2 geëindigd. PSG begon sterk aan de wedstrijd, maar Lorenzo Insigne opende met een mooi wippertje de score.

Nadat Kylian Mbappé, Neymar en Thomas Meunier kansen op de 1-1 gemist hadden, gleed Mário Rui de bal in eigen doel.

Napoli had het lastig, maar leek dankzij een schot van Dries Mertens een klein kwartier voor tijd toch drie punten te pakken.

PSG gooide alles op de aanval. In de extra tijd kreeg Angel Di María net buiten het zestienmetergebied de bal voor zijn voeten. De Argentijn krulde vervolgens fraai de 2-2 binnen.

Mo Salah en Sadio Mané vieren een goal tegen Rode Ster Belgrado

Ruime zege Liverpool

Liverpool, dat aantrad met Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum, had in eigen huis geen kind aan Rode Ster Belgrado, waar Lorenzo Ebecilio een basisplaats had. Op Anfield werd het 4-0.

De Engelsen kwamen dankzij goals van Roberto Firmino (hard schot door het midden) en twee keer Mohamed Salah (prachtige aanval en penalty) eenvoudig op een 3-0 voorsprong.

Sadio Mané kreeg een kwartier voor tijd de uitgelezen mogelijkheid om de vierde voor Liverpool te maken, maar zijn strafschop belandde op de lat. Een paar minuten later zette de Senegalees zijn naam alsnog op het scorebord door op aangeven van Wijnaldum de 4-0 onder keeper Milan Borjan te schuiven.

Door de zege gaat Liverpool nu aan de leiding in groep C.

Stand groep C

# Club Punten Doelsaldo
1. Liverpool 6 7-3
2. Napoli 5 3-2
3. Paris Saint-Germain 4 10-6
4. Rode Ster Belgrado 1 1-10

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl