NOS Schaatsen

Operatie voor Ter Mors; streep door volledig seizoen

Einde seizoen Ter Mors: 'Ik leef nu geen dag zonder pijn'

Jorien ter Mors gaat binnenkort onder het mes vanwege een chronisch ontstoken kniepees en zal dit schaatsseizoen niet in actie komen.

De 28-jarige olympisch kampioene op de 1.000 meter, die sinds de WK afstanden van 2017 nooit pijnvrij schaatste, had de hoop dat de klachten met oefeningen zouden afnemen. Dat bleek echter niet het geval.

"Ik leef geen dag zonder pijn en slaap soms nachten niet", zegt Ter Mors tegen de NOS. "Op deze manier is het voor mij niet haalbaar om een seizoen te schaatsen. De trainingen zijn redelijk behapbaar ondanks de pijn, maar een wedstrijd is een ander verhaal."

Ter Mors: 'Ga ervan uit dat ik weer pijnvrij topsport kan bedrijven'

"Als ik volgend seizoen hard wil schaatsen, moet de operatie gewoon nu gebeuren", vervolgt Ter Mors. "Anders help ik nog een seizoen om zeep."

Ze gaat ervan uit dat ze weer op het allerhoogste niveau kan terugkomen. "Wouter olde Heuvel en Daan Breeuwsma hebben een vergelijkbare operatie ondergaan en zij konden daarna weer hard schaatsen."

Domper voor ploeg

De operatie is ook een domper voor Team IKO, waar Ter Mors kopvrouw is. "Het is moeilijk voor ons allebei", aldus de Enschedese, die tijdens haar herstel betrokken blijft bij de ploeg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl