12 augustus 2003: Cristiano Ronaldo verwelkomd door Alex Ferguson bij United Getty

Ronaldo en fans kijken uit naar 'emotionele' terugkeer op Old Trafford

time icon

"Cristiano! Cristiano! Cristiano!", schreeuwden de fans op Manchester Airport toen hun voormalige sterspeler maandag voet op Engelse bodem zette. Ronaldo stak z'n duim op en signeerde het shirt van een fan. De Portugees is voor even terug in Manchester.

Ronaldo speelt vanavond met zijn nieuwe ploeg Juventus op Old Trafford voor de Champions League tegen Manchester United, de club die hij van 2003 tot 2009 vele successen bezorgde.

JuventusFC
@juventusfc
Che accoglienza, Manchester! 🇬🇧 ♥️ #MUFCJuve
7 maanden geleden

"Het is een emotioneel moment. Nadat we United hadden geloot, kwamen de mooie herinneringen direct naar boven. Ik heb hier veel gewonnen", refereerde Ronaldo maandag op de persconferentie aan de drie landstitels, FA Cup en Champions League die hij met de Engelse club won.

Het is pas de tweede keer dat Ronaldo sinds zijn vertrek uit Engeland terugkeert voor een officiële wedstrijd op Old Trafford. In maart 2013 ging hij met Real Madrid op bezoek in Manchester. De Portugees zorgde in de 69ste minuut voor de 2-1 voorsprong en eliminatie van United in de achtste finales van de Champions League.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Ronaldo kijkt uit naar terugkeer op Old Trafford: 'Het wordt emotioneel'

"De fans van United zijn ook fantastisch. Ik wil één persoon die mij heel erg heeft geholpen noemen: Sir Alex Ferguson. Ik wil hem de hartelijke groeten doen en wens hem het allerbeste toe", aldus Ronaldo, die in 292 wedstrijden 118 keer scoorde voor United. "Ik heb heel veel zin om tegen United te voetballen. Ik ben een gelukkig man."

Keurige cijfers

Dat Ronaldo zich happy voelt in Turijn, is terug te zien in de statistieken die hij kan voorleggen. In negen wedstrijden voor Juve scoorde hij vijf keer en gaf hij evenzoveel assists.

"Ik ben zo blij om bij Juventus te spelen", vertelde Ronaldo. "Ik moet nog wennen aan het team, de competitie en de cultuur. Het is anders dan ik gewend ben, maar ik vermaak me en mijn ploeggenoten helpen mij daarbij."

Cristiano Ronaldo
@Cristiano
Thanks for the warm welcome. Always feel at home here.
7 maanden geleden

Juventus gaat met zes punten uit twee duels aan de leiding in groep H. Als de Italianen winnen, bouwen zij de voorsprong op United uit tot vijf comfortabele punten. "Het wordt een moeilijke wedstrijd. United is goed, maar wij zijn Juventus en hebben ook onze wapens", aldus de Portugees, die wel waakzaam is.

"Wij moeten United respecteren. Het is een fantastische ploeg met een ervaren coach", complimenteert Ronaldo zijn landgenoot en coach van de tegenstander, José Mourinho. "Maar ik verwacht dat wij winnen."

STER Reclame