Het spettert en knettert in de braadpan die Real Madrid heet

time icon

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Lopetegui: 'We zullen blijven vechten, dat zit in ons DNA'

Zijn entree bij Real Madrid was er al een met heel veel bombarie. De storm rond Julen Lopetegui is sindsdien nooit gaan liggen, zeker niet nu Real Madrid op het veld de weg kwijt is.

Ga maar na: vier wedstrijden op rij in de competitie niet gewonnen en tussendoor ook nog eens een verliespartij in de Champions League. Slechts zevende in de Primera División. Dan weet je één ding zeker: de trainer in Bernabéu ligt onder vuur.

De week die komen gaat is er voor Lopetegui niet één van rustig bijbabbelen met een kopje koffie. Dinsdag is Viktoria Plzen de tegenstander in de Champions League en zondag staat de krachtstroom er helemaal op als in Camp Nou Barcelona de tegenstander is.

Geplaagd, maar niet aangeslagen

De geplaagde trainer geeft in aanloop naar het duel met de Tsjechen in de Champions League nog geen krimp. "Jullie verwachten een aangeslagen coach, maar dan moet je niet naar mij kijken. Ik heb juist heel veel zin aan de wedstrijd van dinsdagavond. We gaan winnen en goed spelen."

De slechte serie van Real Madrid

Datum/competitie Wedstrijd Uitslag
20-10 - Primera División Real Madrid - Levante UD 1-2
06-10 - Primera División Deportivo Alavés - Real Madrid 1-0
02-10 - Champions League CSKA Moskou - Real Madrid 1-0
29-9 - Primera División Real Madrid - Atlético Madrid 0-0
26-9 - Primera División Sevilla - Real Madrid 3-0

Even terug naar de dag dat bekend werd dat Lopetegui de trainer zou worden van Real Madrid. De club maakte zijn aanstelling bekend vlak voordat Lopetegui als bondcoach van Spanje aan het WK zou beginnen. De Spaanse bond reageerde furieus en zette Lopetegui meteen op een zijspoor.

En Lopetegui was amper begonnen aan dit seizoen of de volgende uitdaging diende zich aan: hoe vang je het vertrek van Cristiano Ronaldo op? Lopetegui: "We kunnen niet blijven praten over spelers die er niet zijn. Een oplossing buiten de club vinden is onmogelijk, wel kunnen we het oplossen in de eigen kleedkamer. Wij hebben voldoende opties om weer te gaan scoren."

Isco is boos

Middenvelder Isco heeft het gehad met de genadeloze kritieken in de media. "Het zou belachelijk zijn om de trainer te ontslaan. Ik heb er het volste vertrouwen in dat het een prachtig seizoen wordt. De tegenstelling die de media wil creëren is er helemaal niet in de kleedkamer. Wij staan volledig achter de trainer. En dat gezegd hebbende: ik ga!"

En weg was Isco, maar of zijn woorden het vege lijf van Lopetegui zullen redden, is nog maar zeer de vraag.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Isco is kritische vragen beu: 'Jullie willen iets creëren'

Real Madrid vestigde afgelopen wedstrijd tegen Levante (1-2 nederlaag) een negatief clubrecord. In de tiende minuut van de tweede helft was het 465 minuten (ruim zeven uur!) geleden dat Real een treffer had gemaakt en verdween de oude 'mijlpaal' uit 1985 uit de boeken. Uiteindelijk scoorde Marcelo nog wel, waardoor het record bleef steken op 481 minuten.

STER Reclame