NOS NieuwsAangepast

Lelystad uren ontregeld door verdacht pakketje provinciehuis

De omgeving van het provinciehuis van Flevoland in Lelystad is vanochtend uren afgesloten geweest, nadat daar een verdacht pakketje was gevonden. Na onderzoek bleek er niets gevaarlijks in het pakket te zitten.

De afzetting wordt weggehaald en het gebied wordt weer vrijgegeven. Het treinstation was ook grotendeels afgesloten en korte tijd reden er geen treinen van en naar Lelystad Centrum. Inmiddels rijden de treinen weer. Ook het busverkeer in de stad was even stilgelegd.

Aan het provinciehuis waren ook spandoeken opgehangen met leuzen over de Oostvaardersplassen. Een politiewoordvoerder zegt dat nog wordt onderzocht of de spandoeken verband houden met het verdachte pakketje.

Ook op andere plekken zijn spandoeken opgehangen. Onder meer aan de brug bij het politiebureau en in de buurt van het stadhuis hingen doeken met teksten over de Oostvaardersplassen.

Duizend edelherten

De commissaris van de koning van Flevoland Leen Verbeek vindt het een vervelende situatie. "Het is begrijpelijk dat mensen zich willen uiten als ze het ergens niet mee eens zijn, maar ik hou niet van dit soort anonimiteit."

Vorige maand besloot de provincie Flevoland dat er zeker duizend edelherten moeten worden afgeschoten in het natuurgebied. Wanneer daarmee begonnen wordt, hangt af van een rechtszaak aangespannen door de Faunabescherming. Die begint op 5 november.

Wat Verbeek betreft gaan de plannen voor de Oostvaardersplassen gewoon door. "Het besluit is genomen in de Provinciale Staten en daar zal een actie als deze niks aan veranderen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl