Thorgan Hazard (l) en Moussa Niakhaté (r)
NOS Voetbal

Mönchengladbach laat ook Mainz kansloos, Luckassen gelijk bij basisdebuut

Borussia Mönchengladbach heeft twee weken na de 3-0 zege bij Bayern München opnieuw een overtuigende zege geboekt in de Bundesliga. Het werd 4-0 tegen FSV Mainz 05 op het Borussia-Park. Hertha BSC verspeelde in de strijd om de tweede plaats punten.

Jonas Hofmann maakte de eerste twee goals, twee keer op aangeven van Thorgan Hazard. Laatstgenoemde, de broer van Eden Hazard, liet de derde treffer aantekenen en Hofmann was met zijn derde goal goed voor de 4-0.

Jean-Paul Boëtius deed de hele wedstrijd mee namens Mainz. De oud-Feyenoorder kreeg na een half uur voetballen een gele kaart. Het was zijn tweede basisplaats op rij, na drie eerdere invalbeurten.

Hertha verspeelt eerste punten in eigen huis

Derrick Luckassen en Javairo Dilrosun kwamen met Hertha BSC niet verder dan 1-1 tegen Freiburg. Voor het eerst dit seizoen verspeelden de Berlijners thuis punten. Ondrej Duda opende nog wel de score voor Hertha, maar Robin Koch maakte gelijk.

Derrick Luckassen in duel met Luca Waldschmidt

Luckassen stond voor het eerst in de basis bij Hertha, als vervanger van de zieke Karim Rekik centraal in de verdediging. Hij ging in de fout bij de gelijkmaker. Hij leverde de bal in bij Koch, die doeltreffend uithaalde.

Hertha zakte door het gelijkspel naar de zesde plaats in de Bundesliga. Borussia Dortmund behield de koppositie met drie punten voorsprong op Borussia Mönchengladbach en Werder Bremen. Bayern is de nummer vier.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl