WB-goud voor Wild in Saint-Quentin-en-Yvelines

Op de slotdag van het wereldbekerweekeinde in het Franse Saint-Quentin-en-Yvelines hebben Kirsten Wild (op het omnium) en Laurine van Riessen (keirin) goud veroverd.

De 36-jarige Wild, regerend wereld- en Europees kampioene op dit nummer, werd tweede op de scratch, vierde in de temporace en eerste in de afvalkoers. Ze kwam in de afsluitende puntenkoers als tweede over de eindstreep en liep onderweg nog vijf punten uit op de Italiaanse Letizia Paternoster, de nummer drie van de EK.

Eerste WB-goud op fiets voor Van Riessen

Van Riessen won haar serie, werd derde in haar halve finale en hield in de finale vijf wereldtoppers achter zich. In de eindsprint kwam de Belgische wereldkampioene Nicky Degrendele hard ten val.

Van Riessen eerste op keirin bij WB in Frankrijk

Oud-schaatsster Van Riessen (31) werd eerder dit weekeinde tiende op de teamsprint en zesde op de sprint. Ze won nooit eerder WB-goud op de fiets.

Zilver Lavreysen, brons Hoogland

Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland haalden beiden het podium op de sprint. Lavreysen, die in augustus brons pakte bij de EK, won zilver en Hoogland, de regerend Europees kampioen, brons.

Lavreysen buigt voor Glaetzer in sprintfinale

In de halve finales won Lavreysen in twee heats van de Pool Mateusz Rudyk, die in de strijd om het brons eveneens in twee heats van Hoogland verloor.

Het goud ging naar wereldkampioen Matthew Glaetzer. De Australiër had tegen zowel Hoogland (halve finales) als Lavreysen (finale) drie heats nodig voor de zege.

STER reclame