De spelers van VVV-Venlo vieren de overwinning

VVV klimt naar vijfde plaats na zege op ADO

VVV-Venlo is opgeklommen naar de vijfde plaats in de eredivisie. De ploeg van coach Maurice Steijn boekte thuis tegen ADO Den Haag zijn vierde overwinning van het seizoen: 2-0.

De openingstreffer werd al na twee minuten gemaakt. Doelman Indy Groothuizen vloerde Patrick Joosten en Peniel Mlapa scoorde vanaf de penaltystip. In het restant van de eerste helft viel er niet al te veel te genieten.

Knuffels voor Peniel Mlapa na zijn doelpunt
    Spelers van ADO Den Haag en VVV-Venlo betreden het stadion
    Lex Immers (l) in duel met Tino-Sven Susic
    Peniel Mlapa (l) viert zijn benutte strafschop tegen ADO Den Haag
    VVV-Venlo-coach Maurice Steijn (l) en ADO Den Haag-trainer Fons Groenendijk
    Tom Beugelsdijk (l) in duel met VVV-speler Peniel Mlapa

Tomás Necid en Lex Immers waren dicht bij de gelijkmaker en Joosten raakte de paal. Na rust was het niet veel beter, al werd VVV in de laatste twintig minuten wel geregeld gevaarlijk.

Vijf minuten voor tijd kreeg VVV in een scrimmage kans op kans en Jay-Roy Grot, die mocht invallen voor Mlapa, maakte uiteindelijk de 2-0.

VVV heeft na negen wedstrijden veertien punten. De laatste keer dat de club uit Venlo veertien punten had na negen eredivisieduels was 58 jaar geleden (in 1960-1961). Dat seizoen eindigde VVV als derde.