Steven Berghuis bracht met een mooi schot de beslissing
NOS Voetbal

Feyenoord beleeft goede generale voor Klassieker

Feyenoord heeft thuis tegen PEC Zwolle zijn zesde competitiezege van het seizoen geboekt (3-0) en blijft daardoor op twee punten staan van nummer twee Ajax, volgende week in de Johan Cruijff Arena de volgende tegenstander.

Jordy Clasie, Nicolai Jørgensen en Steven Berghuis namen de doelpunten voor hun rekening, maar er was nog wel een domper voor Feyenoord. Steven Berghuis viel een kwartier voor tijd uit met een knieblessure. "Maar ik denk niet dat het ernstig is", zei trainer Giovanni van Bronckhorst na afloop.

Uithaal Clasie

Feyenoord startte overrompelend. PEC-doelman Mickey van der Hart moest ingrijpen bij schoten van Sam Larsson, Jeremiah St. Juste en Jörgensen, maar was kansloos op een fraai schot van Clasie. Hij nam een afvallende bal in een keer op de slof.

  • ANP Pro Shots
    Jordy Clasie haalt uit voor de 1-0
  • ANP Pro Shots
    Jordy Clasie
  • Pro Shots
    Steven Berghuis valt geblesseerd uit
  • ANP Pro Shots
    Jordy Clasie en Nicolai Jørgensen
  • Pro Shots
    Sam Larsson in duel met Kingsley Ehizibue
  • ANP Pro Shots
    Nicolai Jørgensen na zijn eerste treffer van het seizoen
  • ANP Pro Shots
    Robin van Persie kwam weinig in het spel voor

Jörgensen kopte, na al hard op de paal te hebben geschoten, uit een hoekschop de 2-0 in. Het was zijn eerste eredivisietreffer dit seizoen. PEC veerde, geholpen door laconiek spel van de thuisploeg, na rust op. Zo kon Thomas Lam ongehinderd op de lat schieten en tikte Justin Bijlow een bal van Mike van Duinen knap uit de kruising.

Feyenoord schrok wakker en nadat ook Larsson de paal geraakt had, maakte Berghuis (fraaie krul) het af. Robin van Persie wilde nog aanleggen voor een strafschop, maar de videoscheidsrechter besloot de bal buiten het zestienmetergebied te leggen.

'Gat met Ajax is maar twee punten'

Volgende week is het dus Ajax-Feyenoord. Bij winst kunnen de Rotterdammers de tweede plaats overnemen. Van Bronckhorst: "Ajax is in goede vorm, maar het gat is maar twee punten. Het is een mooi moment voor ons om ons te laten zien."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl