Donis Avdijaj (links) wordt bedankt voor zijn goal Pro Shots

De pass van achteruit, de voorzet ineens van Damil Dankerlui, de afronding van Donis Avdijaj; alles klopte aan de 1-2 van Willem II op bezoek bij aartsrivaal NAC Breda. Behalve dan dat hij de Tilburgers geen zege opleverde, NAC kwam een kwartier voor tijd langszij: 2-2.

De treffer van Avdijaj stond op eenzame hoogte in een spannende, maar allesbehalve spetterende Brabantse derby. Het eerste halfuur was slaapverwekkend voorbijgegaan, toen Mitchell te Vrede de wedstrijd openbrak. De spits scoorde uit een mooie pass van Mounir El Allouchi.

Door de 1-0 sloeg de vlam in de pan. Ineens werd er om elke bal gestreden, was Te Vrede dicht bij de 2-0 en maakte Thomas Meissner uit de eerste de beste Tilburgse kans de 1-1. De Duitse verdediger mocht geheel vrijstaand de bal binnen werken na een vrije trap, zijn eerste eredivisiedoelpunt.

De felicitaties zijn voor Mitchell te Vrede na de 1-0 voor NAC Pro Shots

Barcelona-goal Avdijaj

Zeven minuten na die gelijkmaker waanden de bijna 19.000 aanwezigen in Tilburg zich plots in het Camp Nou of Manchester City's Etihad Stadium. Alles viel op zijn plaats bij de 1-2. Daniel Crowley stuurde Dankerlui weg, die met een 'volley-pass' Avdijaj in staat stelde schitterend raak te schieten.

De treffer deed wat dat betreft denken aan de 'FIFA-goal' van Aaron Meijers, tijdens ADO Den Haag-Feyenoord, november vorig jaar. Ook toen klopte ineens alles bij een ploeg die toch niet bekendstaat om oogstrelend voetbal.

De tweede helft leverde nog maar weinig hoogstandjes op, maar de spanning vergoedde veel. Een kwartier voor tijd zorgde Mikhail Rosheuvel ervoor dat de fans van NAC alsnog met een redelijk goed gevoel huiswaarts gingen. De aanvaller benutte een zelf verdiende penalty: 2-2.

Statistieken NAC Breda-Willem II

STER reclame